Speltherapie in de Regio Haaglanden

Sinds februari 2013 is de praktijk gevestigd in het landelijk gebied van Delfgauw (dichtbij Delft) aan de rand van de wijk Emerald.

Met de praktijk hebben we onze droom gerealiseerd om in een groene omgeving, met veel ruimte, wat kleinvee, een boomgaard en een moestuin kinderen te mogen ontvangen om ze de begeleiding te bieden die ze nodig hebben.

In onze praktijk begeleiden we ouders en het (jonge) kind.

In onze visie staat het kind zijn/haar systeem centraal. Hierom vinden wij het belangrijk om de directe omgeving (ouders en school) nauw bij het begeleidingstraject te betrekken. Wij hanteren een positieve benadering waarbij we de nadruk leggen op de kwaliteiten van kinderen.

In onze praktijk stimuleren we ouders en kinderen ter bevordering van afstemming ouder en kind, en het kind te stimuleren in zijn/haar sociaal-emotionele ontwikkeling, door middel van speltherapie. Dit doen zij middels Eclectisch-integratief werken waarin spel het middel is met als doel het versterken van de ouder-kind relatie en dat een kind zich weerbaarder, zelfverzekerder en sterker gaat voelen.

Sasha Fransen

Na de opleiding Post HBO speltherapie heb ik in 2005 de praktijk geopend.

We, ik en mijn gezin, wonen in het buitengebied van Delfgauw waar we genieten van het landelijke buitenleven. Dit genieten draagt bij aan het hebben van een beter welbevinden, betere concentratie en minder stress gevoelens. Dieren nemen een belangrijke plaats in mijn leven. Zelf hebben we enkele kippen en cavia’s in de tuin lopen. Daarnaast hebben we 3 pony’s hobby matig.

Als persoon ben ik iemand die positief en optimistisch in het leven staat. Ik ben enthousiast, ondernemend, oprecht en sociaal (in)voelend. Ik wil graag uitgaan van mogelijkheden en niet blijven hangen in de onmogelijkheden. Naast mijn liefde voor mijn dierbaren, houd ik erg van mijn dieren en kan ik genieten van kleine dingen die de dag mij brengt.

AIs geregistreerd speltherapeute ontwikkel ik mij ieder jaar weer verder.

Wij streven ernaar zo goed mogelijk aan te sluiten bij de individuele behoeftes en vragen van elk kind, jongere of gezin. Ons aanbod is laagdrempelig en iedereen is welkom! Kinderen zonder of met specifieke diagnose (zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme, angststoornissen of gedragsproblemen) zijn bij onze praktijk op de juiste plek.

Wij gaan uit van de kwaliteiten en talenten van een kind (competentiemodel) en gebruiken daarbij sport- en bewegingsvormen om kinderen op sociaal-emotioneel gebied verder te laten ontwikkelen (PMT). Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de directe omgeving (ouders en school) nauw bij het begeleidingstraject betrokken wordt (systemisch denken), zodat een kind optimaal ondersteund kan worden in zijn of haar ontwikkeling.

We zijn trots te vermelden dat onze visie en methodiek al jaren laat zien een effectieve en efficiënte manier te zijn om kinderen en gezinnen verder te helpen.

Rups

Speltherapie Fransen

Zuideindseweg 62 | 2645 BH | Delfgauw
T: 06 52 47 60 50 | E: info@speltherapie.eu

Vlinder

Speltherapie Fransen is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

RBCZ licentie 209023R
NVPA lidnummer 102617
NVVS lidnummer S-14002